« Terug

Geschiedenis

Cattebak

In 1986 werden op Hargen de eerste catamarans op het strand gelegd. Deze werden meestal naast de strandhuisjes gelegd die toch al gehuurd waren. Zo langzamerhand kwam er een aantal mensen bij. Deze mensen van het eerste uur waren Kees Aarsen en Wouter Groot. Na een aantal jaren was het aantal boten gegroeid tot zes. De strandhuisjes waren ondertussen ingeruild voor een iets groter clubhuisje, nl. de ‘cattebak’.

Pipo wagen

Toen ook de ‘cattebak’ te klein werd, werd er met alle leden een bedrag bijeengesprokkeld om een heuse bouwkeet op wielen te kopen. Deze keet heeft een jaar of 10 dienst gedaan, en is vervolgens naar Bergen verhuist, waar deze nog een paar jaar dienst heeft gedaan als onderkomen van kunstenaar Job Versteegh, naast paviljoen ‘Uit de Kunst’.

Officiële oprichting vereniging

Op 16 december 1997 werd door het toenmalig bestuur Herman Schouten, Wouter Groot en Gert-Jan de Jong de club officieel opgericht. De noodzaak hiervan was dat wij nog steeds op verpacht strand stonden, waar het veel te druk was met zwemmers. Daarom werd in 1997 besloten om een rustiger gedeelte van het strand te zoeken voor het beoefenen van onze hobby. Samen met de gemeente werd een nieuwe plek op het strand bepaald. We verhuisden van onze plek tussen Camperduin en Hargen naar de huidige plek nabij Windsurfing Hargen.

Nieuw Clubgebouw

Op deze nieuwe plek werd in 1999 werd een nieuw clubgebouw neergezet ter vervanging van onze oude Pipo wagen. Er werd de oude Rode Kruis-portocabine van de EHBO uit Bergen aan Zee aangeschaft. Dit clubgebouw werd door alle leden van de club verbouwd tot een nieuw clubhuis.
Hierna werd in 2001 voor het eerst een terras aan het clubhuis gebouwd. Dit was een onderstel van een oude stacaravan.
Ook hadden we nu voor het eerst stroom op het strand. De toenmalige technische commissie met Ruud Slot, Andre Leegwater en Guus van der Meer, waren enkele maanden bezig met het maken van een aggregaat, gebouwd om een oude koelmotor.
Het jaar daarna werd er nog een terras  aangebouwd met een ander, iets groter,  onderstel. Deze werden dan rijdend naar het strand en de winterstalling gebracht.

Kustzeilevenement 2002

In 2002 was de catamaranclub gastheer van het 34e NFB Kustzeilevenement. Deze grote catamaranwedstrijd was ons via de NFB aan ons toebedeeld. De wedstrijd werd gehouden tijdens het Hargen aan Sail weekend en er deden zo’n 70 catamarans aan mee, waaronder de hele nationale top. Een record deelnemers tijdens de geschiedenis van Hargen aan Sail.  Het toenmalige bestuur vz. Herman Schouten, Ad de Boer en Silvia Geerligs hadden de organisatie op zich genomen, en samen met alle leden werd dit tot een groot succes gemaakt.

Vervanging fundering

In 2004 werd op last van de gemeente een nieuwe fundering gemaakt. Ook moesten de opstallen zo’n 8 meter richting zee verplaatst worden. Met de oude palen van paviljoen Paal 29, werd de nieuwe fundering ingespoten. Ook het complete terras werd vervangen.
De club was in 2004 18 boten groot!

Nieuw Clubhuis

Na 10 jaar trouwe dienst werd in 2011 het clubhuis vernieuwd. Ditmaal was het een portocabine die we via de veiling in Aalsmeer op de kop wisten te tikken. Arjan Bohnenn en Gert Verhoef waren de trekkers van deze vernieuwing.  Op 22 mei 2011 werd dit clubgebouw officieel geopend door mevrouw Schouten, alwaar het clubgebouw was verbouwd. Cindy Meereboer had een openingsdoek gemaakt en voor de kinderen pinata’s gemaakt. Cees Oud was aanwezig om op zijn accordeon de muziek te verzorgen

Open Nederlandse Kampioenschappen Dart 18

In augustus 2013 werd voor het eerst een Open Nederlands Kampioenschap gehouden bij de Catamaranclub 7.2. Ad de Boer en Mariska Smit hadden samen met Dick Ganseman gezorgd dat de Dart 18 vloot naar Hargen kwam. Dit open kampioenschap trok 50 dart 18’s naar Hargen uit binnen en buitenland. De zeilers kwamen uit Nederland, Engeland, Belgie, Duitsland, Luxemburg en Zuid-Afrika. Onder stevige omstandigheden (op zondag tegen windkracht zes) werd drie dagen op topniveau gezeild.

CAT 7.2 “Dé actieve zeilvereniging in de kop van Noord-Holland”

Scroll to top